2ο Seniors' Tennis Camp

Παρά τα καπρίτσια του χειμωνιάτικου καιρού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε δύο Σαββατοκύριακα (26.11 και 02.12.2016) το 2ο Seniors Tennis Camp, με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους Seniors tennis players, στις πάντα φιλόξενες εγκαταστάσεις του MVS στο Μαραθώνα. Μέσα από τουλάχιστον (συνολικά) 10 ώρες τένις και με νέα πρόσωπα στο γήπεδο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων

 • να εξασκήσουν με τεχνικά ορθό τρόπο όλα τα χτυπήματα του τέννις (groundstokes, volley, serve)
 • να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν βασικούς αυτοματισμούς παιχνιδιού / αγώνα,
 • να λάβουν απαντήσεις σε όλα τα τεχνικά και τακτικά θέματα, που τους απασχολούσαν (π.χ. grip ανάλογα με το χτύπημα, θέση ποδιών και σώματος, θέση ρακέτας στο contact point, ερωτήσεις ψυχολογίας και τακτικής κλπ.)
 • να γίνουν αποδέκτες του personal coaching σε πραγματικές συνθήκες αγώνα

Ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στον προπονητή μας Α. Σταμένο, στους υπεύθυνους του MVS, στο tennis24, στο ΣΒΑΕ για τη στήριξή τους και φυσικά στους συμμετέχοντες για τον ενθουσιασμό και την υποστήριξή τους, παρά τις καιρικές δυσκολίες. 

Πιστοί στην υπόσχεσή μας για νέες τεννιστικές υπηρεσίες στο ελληνικό κοινό, δίνουμε νέο ραντεβού στα γήπεδα με τους φίλους Seniors πολύ σύντομα, με αφορμή την επερχόμενη νέα τεννιστική χρονιά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την επιτυχία του 1ου ταχύρυθμου Tenniscamp, η TENNISKOSMOS διοργανώνει το 2ο Seniors Tenniscamp ειδικά σχεδιασμένο για βετεράνους τενίστες όλων των επιπέδων και ηλικιών (για άνδρες και γυναίκες), με βάση τα αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόζονται σε Γερμανία, Ελβετία και Ισπανία.

Στόχος είναι να καλυφτούν οι τεχνικές ελλείψεις ή απορίες των seniors players σε όλα τα χτυπήματα και στη συνέχεια - με βάση την τεχνική - να εξασκηθούν σε συγκεκριμένες ασκήσεις τακτικής και αυτοματισμών, τους οποίους θα μπορούν να εφαρμόσουν σε ένα tennis match.

Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 26 - Κυριακή 27.11.2016

Τόπος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις MVS (12 hardcourt γήπεδα προδιαγραφών ITF), Ξενοδοχείο GoldenCoast (4*) - παραλία Μαραθώνα, Αθήνα

Τρόπος Διεξαγωγής: γκρούπ των 4 ατόμων (χωρισμένα ανά δυναμικότητα) με υπεύθυνο έναν προπονητή ανά γκρούπ. Θα υπάρξουν 4 ώρες προπόνησης ανά ημέρα (όλες πρωϊνές), ενώ τα γήπεδα, μετά το τέλος του προγράμματος, θα διατίθενται δωρεάν κάθε ημέρα για επιπλέον προπόνηση.

Προπονητές (ενδεικτικά και ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων): Α. Σταμένος & Γ. Χαμάμης

Πρόγραμμα:

Σάββατο:

09:00 - 10:00: Προσέλευση, sign in, χωρισμός σε γκρούπ ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων

10:00 - 14:00: Αποκλειστικά ΤΕΧΝΙΚΗ. Θα γίνει επίδειξη και εξάσκηση (Ντρίλς με καλάθι) όλων των χτυπημάτων (Forehand & Backhand (topspin & slice), Volley, Lobs, Serve) με στόχο την πλήρη κατανόηση και εφαρμογή συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών των χτυπημάτων αυτών (π.χ. επίτευξη heavy topspin & backspin/slice, flat/slice approach shots, drop shots, flat/slice/kick serve κλπ.). Παράλληλα, θα γίνει χρήση των χτυπημάτων αυτών με συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. different angles shots, short/deep volleys, εναλλαγές ρυθμού παιχνιδιού κλπ.). Δωρεάν χρήση γηπέδων για προπόνηση όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Κυριακή:

11:00 - 15:00: Αποκλειστικά ασκήσεις ΤΑΚΤΙΚΗΣ (με καλάθι και πολύ pointplay). Στόχος είναι η εκμάθηση και εξάσκηση αυτοματισμών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και σε επίπεδο ATP/WTA, με στόχο τη χρήση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενδεικτικά θα καλυφτούν αυτοματισμοί για: groundstroke directionals, approach shots, return of serves, serving depending on score, serve & volley κλπΕπίσης θα καλυφτούν θέματα court positioning και ψυχολογίας. Δωρεάν χρήση των γηπέδων για όλη την υπόλοιπη ημέρα

Κατά τη διάρκεια των pointplay εξασφαλίζεται ότι για κάθε γκρούπ 4 ατόμων θα διατίθενται 2 γήπεδα προπόνησης με ταυτόχρονη παρουσία του προπονητή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ποιότητα προπόνησης. Επιπλέον, κάθε παίκτης θα παίζει 15 min με τον προπονητή (κυκλικά), δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξασκούν τις τακτικές ασκήσεις στο ανώτατο παικτικό επίπεδο.

Παροχές:

 • 1 προπονητής υψηλού αγωνιστικού επιπέδου ανά 4 άτομα
 • 72 ολοκαίνουριες μπάλες ανά 4 άτομα
 • 8 συνολικά ώρες προπόνησης 
 • Δωρεάν χρήση γηπέδων πέραν των ωρών του camp για επιπλέον προπόνηση (δεν περιλαμβάνονται τα φώτα κατά τις νυκτερινές ώρες)
 • Δωρεάν χρήση γυμναστηρίου

Min. αριθμός συμμετεχόντων στο camp: 8 άτομα, Max. αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα

Κόστος: 180 € + ΦΠΑ

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος μίας εκ των δύο ημερών (Σαββάτου ή Κυριακής) με κόστος 100 € + ΦΠΑ. Προϋπόθεση: να συμπληρωθεί ο min. αριθμός 4 ατόμων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Κυριακή 20.11.2016

Γενικές Παρατηρήσεις:

 • Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για την κατοχύρωση θέσεως συμμετοχής μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία απαιτείται προκαταβολή 50 € (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό). Το υπόλοιπο ποσό (πλέον ΦΠΑ) θα καταβληθεί κατά την έναρξη του camp (sign in). Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από τον ενδιαφερόμενο έως τις 20.11.2016, η προκαταβολή επιστρέφεται ακέραια. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από τον ενδιαφερόμενο μετά τις 20.11.2016, η προκαταβολή παρακρατείται από το διοργανωτή.
 • Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής του camp θα μεταβληθούν καταλλήλως (π.χ. μεταφορά τους το επόμενο ή μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο).

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ή στο τηλέφωνο 6945 - 938082.